icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 24 september 2013

Eerste energienotanul woningen gebouwd!

In opdracht van VolkerWessels Vastgoed heeft Bouwcombinatie Sterrenberg (Boele & van Eesteren en Bebouw Midreth) de eerste energienotanul-woningen opgeleverd.

Woning 06

Energienotanul-woningen gerealiseerd

De woningen staan op de locatie Sterrenberg in Huis ter Heide. Er zijn acht energienotanul-woningen gerealiseerd in twee blokken van vier woningen. Energienotanul is de nieuwe standaard in de bouwwereld. Door het realiseren van deze 8 energienotanul woningen is er veel ervaring met het bouwen van dit concept.

Doorontwikkeling

De twee blokken van energienotanul-woningen verschillen technisch iets van elkaar. Eén blok van vier woningen is uitgevoerd met een luchtwarmtepomp en het andere blok met vier woningen maakt gebruik van warmte/ koude opslag in de bodem. De prestaties van beide systemen worden gemeten zodat het energienotanul concept nog verder kan worden verbeterd. Binnenkort wordt gestart met de bouw van een volgend aantal energienotanul-projecten.

Betrokken bedrijven

Bij de ontwikkeling van het eerste energienotanul concept zijn meerdere VolkerWessels-werkmaatschappijen betrokken; VolkerWessels Vastgoed, Boele & van Eesteren, Bébouw Midreth, Homij Technische Installaties, Aveco de Bondt, De Groot Vroomshoop, Dubotechniek en De Mors.