icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Nieuws · 27 april 2009

OFFICIËLE PAAL VOOR HERSTRUCTURERINGPROJECT SLIKKERVEER ZUIDOOST

Op woensdag 4 maart 2009 heeft wijkwethouder de heer P.J.H.M. de Koning, wethouder van Ruimtelijke Ordening en Volkshuisvesting van de gemeente Ridderkerk, de officiële paal van de eerste nieuwbouwwoningen in het herstructureringsproject Slikkerveer-Zuidoost samen met wijkkinderen geslagen. Het project is ontwikkeld door woningcorporatie Woonvisie uit Ridderkerk in samenwerking met Boele & van Eesteren uit Rijswijk.

De eerste plannen

In mei 2002 presenteerde Woonvisie al de eerste plannen voor de sloop en nieuwbouw in de Prinses Margrietstraat en omgeving. Na een lange en intensieve voorbereiding verhuisden in 2008 de eerste bewoners naar een andere, voor sommigen een tijdelijke, woning. Inmiddels zijn de woningen in de eerste twee (van zes) fase gesloopt. In het plan voor de wijk Slikkerveer Zuidoost maken totaal 350 woningen uit de vroeg jaren vijftig plaats voor bijna 290 nieuwe moderne woningen, waarvan een klein deel in de koopsector. De eerste aanzet zijn de 184 PlusWoningen die door Boele & van Eesteren gebouwd worden.

PlusWonen concept

In Ridderkerk is grote behoefte aan betaalbare eengezinswoningen. Om hierin te kunnen voorzien ontwikkelde Boele & van Eesteren het PlusWonen concept. Op deze manier is het mogelijk om snel betaalbare en kwalitatief hoogwaardige woningen te realiseren, die ondanks hun conceptuele opzet een geheel eigen gezicht hebben. De verwachting is dat de eerste woningen al rond de bouwvak 2009 worden opgeleverd. Oplevering van het gehele project is gepland voor 2010 / 2011. Uiteindelijk zal zo’n 20% van de oorspronkelijke bewoners terugkeren naar een nieuwe woning in de wijk.