icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Academisch Psychiatrisch Centrum

In Amsterdam heeft Boele & van Eesteren in samenwerking met Visser & Smit de bouw het Academisch Psychiatrisch Centrum gerealiseerd. Naast reguliere zorg, biedt het Academisch Medisch Centrum ook academische psychiatrie en preventieve zorg. De divisie psychiatrie van het AMC (APC) onderzoekt, onderwijst en geeft training aan studenten geneeskunde, assistent-psychiaters en verpleegkundigen.

Oppervlakte
ca. 16.500 m²
Uitvoeringsperiode
juli 2006 opgeleverd
APC 04

Medegebruiker: de Bascule

Het project bestaat uit vier separate gebouwen te weten het Behandelgebouw, Kind en Jeugdkliniek, Volwassenkliniek en het Psychomotorische therapie (PMT) gebouw. Stichting de Meren en de Bascule zijn medegebruikers van het APC. De Bascule is een academisch centrum dat psychiatrische zorg verleent aan kinderen, jongeren en gezinnen in Amsterdam en omstreken. De Bascule werkt nauw samen met de Universiteit van Amsterdam en de Vrije Universiteit, waardoor zij ook betrokken zijn bij onderwijs, opleiding en onderzoek.

24-uurszorg en dagbehandeling

Het centrum telt 200 bedden en biedt zowel plaats aan cliënten in 24-uurszorg, als aan cliënten in dagbehandeling. Daarnaast heeft het APC een polifunctie voor een groot aantal cliënten in ambulante behandeling. Het behandelgebouw telt vijf bouwlagen. Op de begane grond komen de behandelruimten voor patiënten die in het centrum zijn opgenomen. De eerste verdieping huisvest de poliklinieken voor ambulante zorg. De overige drie verdiepingen worden ingericht als behandelruimten en voor onderzoek, onderwijs en staf.

Partijen

Opdrachtgever
Projectorganisatie Huisvesting AMC / UVA
Architect
Greiner Van Goor Architecten
Constructeur
Aronsohn Raadgevend Ingenieurs
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Visser & Smit bouw