icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Alblasserdam

Alblasserwerf 'De Hellingen'

Het project "De Hellingen" te Alblasserdam bestaat uit 201 luxe appartementen gelegen aan de oude scheepswerf van Verolme. De bouwcombinatie Alblasserwerf, Volker Wessels Vastgoed en AM Wonen heeft dit appartementencomplex gerealiseerd.

Oppervlakte
28.219 m²
Aantal eenheden
201 appartementen
Uitvoeringsperiode
juli 2008 - december 2010
Alblasserwerf 02

Boele & van Eesteren en Alblasserwerf

In 2004 is Boele & van Eesteren betrokken geraakt bij Alblasserwerf. Terugkijkend op het toenmalige ontwerp kan geconstateerd worden dat er tot aan de uiteindelijke oplevering veel is gewijzigd. Wijzigingen zijn in onderhandeling en overeenstemming met Alblasserwerf CV bereikt. Aanpassingen zijn onder andere het versmallen van bouwdeel C, het toevoegen van een extra verdieping en het aanpassen van de complete gevel.

Opbouw Appartementencomplex

Het complex bestaat uit luxe appartementen en een halfverdiepte stallinggarage, welke is opgedeeld in parkeerplaatsen, garageboxen, bergingen en algemene ruimten. De fundering bestaat uit prefab palen; in het werk gestorte poeren met een monolithisch afgewerkte keldervloer. De opbouw van de stallinggarage bestaat uit zogenaamde ‘natte bouw'. Het casco van het gebouw wordt opgetrokken in tunnelgietbouw met prefab kernen en balkons. Met veelal gelijke stramienen leent het project zich uitermate voor dit bouwsysteem. De gevel is opgebouwd uit een borstwering van metselwerk met daarboven een complete aluminium glasgevel. Achter de gevel zijn ter plaatse van de langsgevel HSB gevelelementen geplaatst. Verder zijn de appartementen vanuit de basis gelijk afgewerkt, waarbij er drie afwerkniveaus standaard zijn opgenomen voor het sanitair, de tegels en de keuken.

Partijen

Opdrachtgever
VolkerWessels Vastgoed
AM Wonen
Architect
Meyer en van Schooten Architecten, Amsterdam
Constructeur
ABT BV, Delft
Uitvoering
Bouwcombinatie Alblasserwerf
Boele & van Eesteren
Dura Vermeer