icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

In opdracht van OVG projectontwikkeling heeft Boele & van Eesteren in combinatie met Dura Vermeer Bouw Leidschendam in 2009 de "Nieuwbouw Centric" te Gouda gerealiseerd.

Oppervlakte
17.880 m²
Programma
Parkeergarage
Kantoorgebouw
Uitvoeringsperiode
juni 2009 opgeleverd
Centric 07

Transparantie

Het project behelst een kantoorgebouw met parkeergarage en bestaat uit 2 carré-vormige gebouwen welke door middel van een atrium met elkaar worden verbonden. Het belangrijkste kenmerk van het atrium is haar transparantie, welke is gerealiseerd door de de grote glaspartijen ter plaatse van de entreegevel in de vorm van een vliesgevel. Het atrium is verder per verdieping ingevuld met grote vides en ruime trappartijen. De techniekruimte is op de dakverdieping van het atrium gerealiseerd en wordt afgeschermd door middel van een zogenaamde schijngevel.

Het project

Het rechter deel (bouwdeel A) betreft een lang gerekt carré wat vanaf de fundering tot en met het dak zijn vorm behoudt. Op de begane grond heeft bouwdeel A een restaurant, een expeditieruimte en enkele instructielokalen. Vanaf de 1e verdieping tot en met de 3e verdieping is bouwdeel A verder ingevuld met kantoorruimten. Het linker carré (bouwdeel B) heeft op de onderste en de daar bovenliggende verdieping over de gehele oppervlakte parkeerruimte. Vanaf de 1e verdieping tot en met de 3e verdieping is ook bouwdeel B ingevuld met kantoorruimten.

Partijen

Opdrachtgever
OVG Projectontwikkeling
Architect
Inbo
Constructeur
Bartels Ingenieursbureau
Uitvoering
Boele & van Eesteren
Dura Vermeer Bouw