icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Schiedam

Nolet Logistiek centrum

In Schiedam realiseerde Boele & van Eesteren de nieuwbouw van het Logistiek Centrum Destilleerderij Nolet. Het project betaat uit een tunnel onder de haven, een logistiek centrum met faciliteiten voor parkeren, opslag van goederen en gereed product, kantoor - en ontvangst - laboratoriumwerkzaamheden - en laden en lossen van goederen.

Oppervlakte
10.960 m²
Programma
Logistiek Centrum
Tunnel
Uitvoeringsperiode
februari 2008 opgeleverd
Nolet LC 23

Bouwdelen

De nieuwbouw beslaat een oppervlakte van 6.137 m2. Het totale complex heeft een gebruikersoppervlakte van 8.175 m2 en is in bouwdelen opgesplitst:

  • Bouwdeel G: Het bouwen van een tunnel onder de Buitenhaven en de Buitenhavenweg, vanaf het nieuwe Logistiek Centrum naar de bestaande bottelhal. 
  • Bouwdeel H: Het bouwen van een kantoor met een bovengrondse parkeergarage in 3 bouw-lagen waarbij ook het grootste deel van het dak als parkeerdak wordt uitgevoerd. In het centrum bevindt zich een transport atrium waar de goederen uit de tunnel naar het begane grondniveau worden getransporteerd.
  • Bouwdeel J: Het bouwen van een hoge opslaghal met goederen afhandelingsysteem voor het gereed product en halffabrikaten met bijbehorend distributiecentrum voor het verladen in containers.
    Grenzend aan deze overslaghal bevindt zich over de volle lengte aan laadkuil met dockshelters voor het overladen van de pallets.
  • Bouwdeel K: Het bouwen van een tankopslaggebouw voor het vormen van een buffer van halffabrikaat.
  • Bouwdeel L: Het bouwen van een overlaadstation ten behoeve van het lossen van 96% alcohol vanuit een tankwagen in de opslagkelder.

Bouwpluim 2009

De Tunnel mocht een nominatie voor de Bouwpluim 2009 ontvangen. Het project gaf volgens de jury blijk van een vernieuwende samenwerking in de bouw. De jury was van mening dat het door Boele & van Eesteren in samenwerking met Van Hattum en Blankevoort gerealiseerde project ‘Tunnel Destilleerderij Nolet' een voorbeeld was waaruit blijkt dat horizontale samenwerking gecombineerd met de juiste expertise kan leiden tot ideale oplossingen. Stichting Nederlandse Bouwpluim wilde een maatschappelijke verankering van de nieuwe bouwcultuur stimuleren door goede samenwerking tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers te belonen met een jaarlijkse prijs. De Bouwpluim richt zich voorlopig alleen op infrastructurele werken en ging uit naar het team van opdrachtgevers en opdrachtnemers dat heeft bewezen transparant en vernieuwend samen te werken.

Partijen

Opdrachtgever
Nolet Vastgoed B.V.
Architect
Van Mourik Vermeulen Architecten
Constructeur
Aronsohn Raadgevend Ingenieurs
Uitvoering
Boele & van Eesteren