icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo
Amsterdam

Paasheuvelweg

Compact, flexibel en transparant. Dat waren de belangrijkste ontwerpuitgangspunten voor het nieuwe kantoor van de ABN AMRO-bank dat Boele & van Eesteren in bouwteam voor opdrachtgever Bouwfonds heeft gerealiseerd aan de Paasheuvelweg in Amsterdam Zuidoost. Het gebouw is flexibel indeelbaar en opvallend transparant dankzij de ruime toepassing van glas.

Oppervlakte
39.664 m²
Programma
Kantoorgebouw
Parkeerruimte
Uitvoeringsperiode
oktober 2004 opgeleverd
Paasheuvel 05

Open en doorzichtig ontwerp

Het gebouw is door Van Tilburg en Partners heel open en doorzichtig ontworpen, geheel in gedachte met de veranderende bankwereld. In plaats van de solide, gesloten bankgebouwen, zoals we die tot voor kort kenden, vraagt deze tijd om moderne bankhuizen met een transparante structuur en een open uitstraling. Door vides te bouwen en het gebruik van veel glas, zie je overal mensen zitten en lopen. Overal zijn doorzichten.

Ruimtelijk en flexibel indeelbaar

Er is in bouwteam tijdens de ontwerp- en calculatiefase door alle partijen veel werk verzet om aan de uitgangspunten en de gestelde budgetten te kunnen voldoen. Hierdoor is onder andere de hoofd-draagconstructie gewijzigd van een staalconstructie in een prefabbetonconstructie als skelet. De hele architectuur is er echter op gericht om het gebouw ruimtelijk te laten zijn, om het als het ware te laten ademen. Zo zijn de gevels gemaakt van glas in een aluminium frame. De betonnen dragers, zowel aan de buitenkant als aan de binnenkant van het gebouw, werken mee aan het streven om binnen en buiten in elkaar over te laten lopen. De ‘bekroning' rondom het gebouw is van staal en werkt tegelijkertijd als zonwering. Daarnaast is het gebouw flexibel indeelbaar, waardoor in een later stadium voorzieningen toegevoegd zijn.

Partijen

Opdrachtgever
Bouwfonds
Architect
Van Tilburg & Partners
Constructeur
Van der Vorm
Uitvoering
Boele & van Eesteren