icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie Boele & van Eesteren/ du Prie Bouw & Ontwikkeling bv heeft The Station House aan de Schipholweg in Leiden gerealiseerd. De nieuwbouw van het plan met appartementen en een brandweerkazerne is in juli 2020 gestart en in augustus 2022 afgerond.

Aantal eenheden
140 appartementen
Uitvoeringsperiode
Juli 2020 - augustus 2022
2286688.jpg

Woningaanbod

Het vijflaagse appartementengebouw omvat in totaal 140 huurappartementen verdeeld over vier bouwdelen. Op de begane grond bevinden zich een aantal appartementen, de entreevoorzieningen voor de bovenliggende woonlagen, bergingen voor de woningen en parkeervoorzieningen voor auto’s en fietsen.

2286446.jpg

Binnentuinen

Tussen de bouwdelen bovenop de onderliggende voorzieningen zijn binnentuinen aangelegd, die deels als gemeenschappelijke buitenruimte voor de woningen dienen. Alle woningen beschikken daarnaast over een balkon of terras. De binnentuinen worden door middel van een glazen gevel die dient als geluidsscherm afgeschermd van het spoor en de Schipholweg.

Brandweerkazerne

Aan de zuidzijde heeft het gebouw vier bouwlagen en wordt een nieuwe brandweerkazerne gebouwd. De brandweerkazerne omslaat twee bouwlagen waarin onder andere een kantoor en kantine van de brandweer komen. Ook wordt er een remise gerealiseerd, van waaruit brandweervoertuigen met spoed kunnen uitrukken. Boven de kazerne komen twee woonlagen. 

Terreininrichting en bereikbaarheid

Het omliggende terrein wordt ingevuld met groen en parkeergelegenheid zowel aan het noorden en op het voorterrein van de brandweerkazerne. Het bestaande plantsoen nabij de Oegstgeesterweg wordt beperkt uitgebreid, de bomen die hier staan blijven behouden. Het gebouw is bereikbaar via de bestaande toegangsweg met inrit van de Schipholweg. Naast het voorterrein van de brandweer wordt een tweede ontsluitingsweg aangelegd.

Partijen

Opdrachtgever
Brandweerkazerne:
Veiligheidsregio Hollands Midden
Appartementen:
Syntrus Achmea Real Estate & Finance
Architect
Bart van de Putte
Constructeur
Raadgevend Ingenieursbureau van Dijke BV
Uitvoering
Bouwcombinatie Boele & van Eesteren/
du Prie Bouw & Ontwikkeling bv.