icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Boele & van Eesteren is, in opdracht van OVG re/developers, begin oktober 2011 gestart met de realisatie van het nieuwe kantoor van Sonion, een leverancier van (componenten voor) gehoortoestellen. Het kantoor was de vierde in de reeks van kantoren welke door Boele & van Eesteren voor OVG zijn gerealiseerd in Hoofddorp. In oktober 2012 is het gebouw opgeleverd.

Oppervlakte
4.700 m²
Uitvoeringsperiode
2011 - 2012
Sonion 08

'Plug and Play'

Constructief borduurt het gebouw voort op de voorgaande kantoren, waarbij in ieder ontwerp getracht is om meer onderdelen geprefabriceerd aan te voeren. Zo is ook de dakopbouw compleet met installaties geprefabriceerd aangevoerd (plug and play). Dit, en raamelementen die compleet beglaasd aangevoerd werden,  heeft het moment in de planning waarop de bouw wind- en waterdicht is versneld. Hierdoor kon de afbouw op een eerder moment aanvangen waardoor het kwaliteirsniveau is gestegen. 

Niet alleen was Boele & van Eesteren verantwoordelijk voor de uitwerking van het ontwerp; ook waren wij overall ontwerpverantwoordelijk. Hiertoe werd gebruik gemaakt van kennis welke vanuit de verschillende adviseurs reeds was opgedaan met de voorgaande projecten. Vanaf dit moment is Boele & van Eesteren aan tafel gekomen en werd het ontwerp gerealiseerd.

Kleur: zwart

Het ontwerp van het gebouw kent strakke lijnen zoals deze bekend zijn van het architectenbureau CePeZeD. Om te breken met vele grijze kantoren in de kantorenwijk Beukenhorst is gekozen voor de kleur zwart. Ook is er gebruik gemaakt van meer industriële materialen die ook op fabriekshallen gebruikt worden zoals beplating, roosterwanden en stalen hekken. 

Het casco ontwerp is tijdens het proces aangepast aan de wensen van de huurder. Een strakke sturing voor de DO- fase, het bestek en de werktekeningen vanuit het uitvoeringsteam was hierbij noodzakelijk. Het ontwerp werd door INBO adviseurs in opdracht van Boele & van Eesteren verder uitgewerkt.

Partijen

Opdrachtgever
OVG Projecten LXI
Architect
Architectenbureau CePeZed
Constructeur
Van Rossum Raadgevende Ingenieurs
Uitvoering
Boele & van Eesteren