icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 13 oktober 2021
Amare

Sloopwerkzaamheden Lucent Danstheater

NDT (2).jpg

Graag informeren wij u als directe omwonende over onze sloopwerkzaamheden van het Lucent Danstheater. Het Nederlands Danstheater heeft in Amare een nieuw onderkomen gevonden, waardoor het Lucent Danstheater, wat nu nog gebruikt wordt als oefenruimte, kan worden gesloopt.

Wat gaan we doen?

Voordat de totaalsloop kan plaatsvinden dient het gebouw vrij te zijn van alle asbesthoudende
materialen. We starten daarom eerst met de asbestsanering, een gecertificeerd bedrijf plaats doeken om de steiger waardoor de sanering wordt afgeschermd. Daarna kunnen we de sloopwerkzaamheden veilig en gefaseerd uitvoeren.

In de eerste afbeelding is aangegeven welk gebouw door ons wordt gesloopt. Voor de sloopwerkzaamheden gebruiken we een Caterpillar rupssloopkraan van het type CAT352 UHD met een verlengde giek (zie tweede afbeelding). De hydraulische schaar van deze kraan voldoet over voldoende kracht om het gebouw eenvoudig te ontmantelen en in kleinere delen te knippen. Deze kniptechniek geeft minder geluid- en trilling overlast dan hakken. Nadat het Lucent Danstheater is gesloopt, kunnen we verder met de gevelafwerking van de begane grond naar de eerste verdieping van Amare.

De sloopwerkzaamheden vinden plaats in diverse sloopfases.
Volgorde:

  1. Sloopfase laagbouw – duur van 2 weken
  2. Sloopfase middenbouw – duur van 2 weken
  3. Sloopfase zijkanten middenbouw – duur van 1 week
  4. Sloopfase toneeltoren – duur van 3 weken

De planning van de werkzaamheden is als volgt:
We starten op 1 november met de sloopwerkzaamheden.

  • 1 november - 27 november: sloopwerkzaamheden vinden inpandig plaats
  • 29 november - eind januari 2022: sloopwerkzaamheden vanaf buitenzijde
  • februari - juni 2022: gevelafwerking Amare

Werktijden

Bouwcombinatie Cadanz voert de sloopwerkzaamheden uit op werkdagen tussen 7.00 uur en 19.00 uur en op zaterdag tussen 7.00 uur en 13.00 uur. Wanneer het nodig is om buiten deze tijden te werken zullen we u hiervan vooraf op de hoogte brengen.

Vragen of opmerkingen

Heeft u vragen naar aanleiding van dit schrijven of vragen of opmerkingen met betrekking tot de sloop van het Lucent Danstheater? Neem dan contact op met Bouwcombinatie Cadanz via info@cadanz.nl, of via www.verbeterdebouw.nl.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project