icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

De Hooch

In het Amsterdamse Museumkwartier realiseert Boele & van Eesteren De Hooch, een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed. De Hooch omvat 28 appartementen in het luxe segment en een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. De sloop van de voormalige KPN centrale op de locatie is eveneens uitgevoerd onder verantwoordelijkheid van Boele & van Eesteren.

De Hooch, ontworpen door MVSA Architects, omvat 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie en ruime lobby.

De gevels en balkons worden afgewerkt met Japanse keramische stroken, stalen balustrades en houten terrassen. De compositie en maatvoering van de gevels is afgeleid van de historische gevelcomposities in de omgeving en naastgelegen panden.

Planning

De sloop van de voormalige KPN centrale is eind 2018 gestart en de bouw is aansluitend gestart. Naar verwachting wordt De Hooch in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd. 

Partijen

Opdrachtgever
Kondor Wessels Vastgoed
Architect
MVSA Architects
Opdrachtgever
Steenvastgoed
Bouwkundig aannemer
Boele & van Eesteren

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project