icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 14 juli 2021

Bouwen op een postzegel in de binnenstad van Amsterdam - episode 2

De Hooch

dehooch14071.jpg

Midden in het Amsterdamse Museumkwartier bouwen we aan De Hooch; 28 luxe appartementen bovenop een tweelaagse ondergrondse parkeergarage. Als binnenstedelijk bouwer weten we als geen ander welke uitdagingen bouwen op een dergelijke locatie met zich mee brengt. Zo is omgevingsmanagement hier bijvoorbeeld essentieel. In deze film vertellen projectleider Jochen Bösel en hoofduitvoerder Martijn Koelman hoe we dat aanpakken. Daarnaast vertellen betrokkenen vanuit de gemeente Amsterdam en een aantal van onze buren hoe zij het bouwproces ervaren.

De Hooch is een ontwikkeling van Kondor Wessels Vastgoed en Steenvastgoed. Het gebouw omvat 8 (woon)lagen en is tweezijdig georiënteerd; zowel op de Pieter de Hoochstraat als de Hobbemakade. In de plint van het gebouw komt een maatschappelijke functie en ruime lobby. De bouw is eind 2018 van start gegaan met de sloop van de voormalige bebouwing en inmiddels is de bouw bijna op hoogte. Naar verwachting wordt De Hooch in het eerste kwartaal van 2022 opgeleverd.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project