icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 13 januari 2015
HagaZiekenhuis

Gefaseerde oplevering nieuwbouw van start

De nieuwbouw van het HagaZiekenhuis nadert voltooiing. Gisteren vond de eerste officiële oplevering plaats. De oplevering betreft de tweede verdieping van het OK-blok dat zich aan de voorzijde van het huidige ziekenhuis bevindt. Chiel Huffmeijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Reinier Haga Groep en Piet van der Hoeven, directeur VolkerWessels Bouw & Vastgoedontwikkeling West waren aanwezig bij de officiële overdracht van de verdieping die onder andere 6 generieke operatiekamers en 2 extra grote operatiekamers voor 3D-röntgenapparatuur huisvest. Daarnaast bevinden zich op de tweede etage 2 angiokamers.

 

In februari vindt de oplevering van de eerste verdieping van het OK-blok plaats, waarna het OK-blok geheel is opgeleverd. Half maart wordt het OK-complex in gebruik genomen. Daarna verhuizen eind april het Juliana Kinderziekenhuis en het Haga Juliana Geboortecentrum naar de nieuwbouw.

Voortgang nieuwbouw januari t/m maart

Het eerste kwartaal van 2015 staat geheel in het teken van de oplevering van de nieuwbouw; de meeste werkzaamheden bevinden zich in de afrondende fase. De oplevering verloopt gefaseerd volgens onderstaande planning:

• 12 januari: oplevering tweede verdieping OK-blok
• 9 februari: oplevering eerste verdieping OK-blok
• 23 februari: oplevering JKZ-blok + parkeergarage en lichtstraat
• 11 maart: oplevering Ronald McDonald Huis en Haga Juliana Geboortecentrum
• april: oplevering tuin
• mei: oplevering Gynaecologie

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project