icon-arrow icon-facebook icon-linkedin icon-mail icon-mail-company icon-phone icon-twitter icon-whatsapp icon-share icon-link icon-download icon-youtube icon-flickr icon-search icon-close icon-filter icon-round-close icon-vcard paper-plane icon-footprint icon-faq icon-maps Vimeo

Bouwcombinatie

Nieuws · 05 december 2016
Hoog Catharijne

Update 5 december

Overzicht.jpg

Twee wekelijks geven wij u een update van de voortgang op onze projecten Voorzetgebouw Hoog Catharijne en Paviljoen. Deze week treft u de werkzaamheden aan van week 47 en 48.

Voorzetgebouw:

In het Voorzetgebouw zijn we op verschillende fronten tegelijkertijd bezig:

  • Aan de kant van de Stationsstraat worden de bestaande kolommen netjes ingepakt voor het aanbrengen van het spuit beton, zodat de stofoverlast tot een minimum beperkt wordt.
  • Daarnaast zijn we bezig om de volgende loopstroom in het gebied gereed te maken, zodat deze vanaf 7 december in gebruik genomen kan worden. Het omzetten van de loopstroom is nodig zodat er elders gestart kan worden met de sloop van het volgende vloerveld.
  • Ook de sloopactiviteiten in de trappenhuizen gaan gestaag door. Momenteel worden de betonnen trappenhuizen door een knijper vergruist. Om geluidsoverlast te voorkomen, proberen wij zo min mogelijk te hakken.
  • Inmiddels begint de nieuwbouw al vorm te krijgen: de 50-tons balk is in het werk gestort en met spanstaven op spanning gebracht, waardoor de ondersteuning verwijderd kan worden.

Bij het voorzetgebouw staat december nog in het teken van sloopwerk en het aanpassen van de loopstromen. In het nieuwe jaar vervolgen we de sloopwerkzaamheden en gaan we van start met de bouw van de verdiepingsuitbreidingen richting het Stationsplein.    

Paviljoen:

De afgelopen weken stonden in het teken van de montage van de gevel. Het zwaartepunt hiervan lag in de werkzaamheden (en de voorbereiding hierop) tijdens het treinvrije weekend van week 48. Onderstaand een foto-verslag:

  • Het beeld voorafgaand aan de werkzaamheden, op vrijdagavond 2 december.
  • Zaterdagochtend zijn de veiligheidsnetten en de houten schutting verwijderd, zodat de laatste glasplaten van de gevel geplaatst konden worden.
  • Zondagmiddag was de plaatsing van alle gevelonderdelen gereed, waardoor er nog dezelfde dag met de afwerking kon worden gestart.
  • Na 42 uur continu werken mag het resultaat er zijn: de compleet gemonteerde en afgewerkte gevel van het Paviljoen.

Blijf op de hoogte!

Ontvang het laatste nieuws over dit project